sky@ninet.rs
+381 18 515 999
default-logo

Ponuda aranžmana - Grčka Halkidiki

Halkidiki je poluostrvo koje se nalazi u severnom delu Egejskog mora, južno od Soluna. Halkidiki je poznat po prelepim plažama i peščanim uvalama, kristalno čistoj vodi, kao i živopisnim primorskim mestima. Klima na Halkidikiju je prijatna i blaga, povoljna za razvoj morskog turizma. Veliko poluostrvo grana se na tri manja - Kasandru, Sitoniju i Atos, poznatiji kao Sveta Gora.

Poluostrvo Kasandra je idealno za noćni život (posebno gradići Pefkohori, Hanioti i Kalitea), dok je Sitonija savršeno mesto za ljubitelje prirode, tišine i pustih plaža. Najistočnije poluostrvo pripada manastirskoj zajednici Atosa, Svetoj Gori. Naziv Halkidiki potiče od grčkog grada Halkide odakle su došli prvi stanovnici poluostrva sredinom 7. veka pre nove ere. Takodje je poznat i po zanimljivim primorskim mestima, izvanrednim peščanim plažama i kristalno čistoj vodi. Ceo region poseduje plavu zastavicu Mediterana za najčistije more.

Afitos

Afitos je predivno tradicionalno primorsko mesto na severoistoku Kasandre, puno taverni, barova i kafića, i privlači mnogobrojne turiste iz celog sveta, ali uspeva da zadrži tradicionalni karakter.
Rezervišite!