Dubai/Abu Dhabi

Sa svojim veštačkim ostrvima, raskošnim hotelima i iskonskim građevinama, Ujedinjeni Arapski Emirate (UAE) su oduvek bili destinacija vredna posećivanja, koja nudi mešavinu Isamske kulture i savremenosti.U poslednjoj deceniji ceo svet je gledao kako jedan za drugim niču objekti vredni i po nekoliko milijardi dolara, opčinjavajući turiste i strance iz svih delova sveta.

Dubai je jedan od 7 emirata koji se nalaze u sklopu države Ujedinjeni arapski emirati. U Dubaiju živi oko 1,4 miliona stanovnika, ali se smatra da ta cifra ide i do 4 miliona. Dubai je finansijski, kulturni i turistički centar države, a Abu Dabi je glavni grad. Grad obiluje kako ultra-modernim tako i hotelima svih vrsta i kategorija. Prepoznatljiv je po najvišoj zgradi na svetu (Burj Khalifa – 829m), poluostrvima u obliku palme, najmodernijim i najvećim tržnim centrima (Dubai mall, Emirates mall itd), velikim bulevarima i divnim peščanim predelima.

Grad je omiljeno mesto kupoholičara jer se u njemu mogu naći skoro svi najeksluzivniji brendovi i najpoznatije marke od odeće, preko automobila do nakita. Uživajte u aranžmanima koje nudimo gde za vas radimo najpovoljnije vize za ovaj moderni turistički grad.

Dubai je jedan od 7 emirata koji se nalaze u sklopu države Ujedinjeni arapski emirati. U Dubaiju živi oko 1,4 miliona stanovnika, ali se smatra da ta cifra ide i do 4 miliona. Dubai je finansijski, kulturni i turistički centar države, a Abu Dabi je glavni grad. Grad obiluje kako ultra-modernim tako i hotelima svih vrsta i kategorija. Prepoznatljiv je po najvišoj zgradi na svetu (Burj Khalifa – 829m), poluostrvima u obliku palme, najmodernijim i najvećim tržnim centrima (Dubai mall, Emirates mall itd), velikim bulevarima i divnim peščanim predelima. Grad je omiljeno mesto kupoholičara jer se u njemu mogu naći skoro svi najeksluzivniji brendovi i najpoznatije marke od odeće, preko automobila do nakita. Uživajte u aranžmanima koje nudimo gde za vas radimo najpovoljnije vize za ovaj moderni turistički grad.

Emirat Abu Dabija, koji zauzima gotovo 87% čitave oblasti zemlje, ogroman je u odnosu na druge emirate. Pre samo 50 godina bio je tek nešto malo više od ribarskog sela sa utvrđenjem, nekoliko koralnih zgrada i šačicom koliba od barastija (palminog lišća). Ostatak emirata je poprilično arapski, sa zagonetnom praznom pustinjom prepunom oaza poput Al-Aina i Live.
U Abu Dabiju nema ni saobraćajnih gužvi ni glasne muzike, što ga čini pogodnim za miran život.